Produsul a fost adaugat in cos

PARANIX, Spray 100ml

Cod produs: 876

Producător: Omega Pharma

50.00 Lei

Fara stoc

Cantitate

Elimină păduchii si ouale acestora . Formula sa unică obținută din ulei mineral & ulei siliconic are o dublă acţiune fizică, provocând sufocarea și deshidrata­rea păduchilor și a ouălor acestora, având rezultat maxim. Deoarece nu conţine insecticide, păduchii nu dezvoltă în timp rezistență la Paranix.

Despre păduchii de cap

Păduchele de cap este o insectă mică, fără aripi, care trăieşte exclusiv în păr și se hrăneşte cu sânge. Se deplasează folosind 3 perechi de picioare, care îi permit să se ataşeze de păr.

Un păduche adult măsoară 3-4 mm lungime.

Femela păduche trăieşte aproximativ două-trei luni și depune 200 - 300 de ouă în timpul vieţii.

Ouăle eclozează după 7 zile și devin adulţi în 10 zile.

Când se hrănesc, păduchii injectează salivă în scalp, care poate provoca o reacţie de hipersensibilitate severă care se manifestă prin mâncărime și iritație. Diagnosticul se confirmă după o examinare atentă a părului, căutând păduchii sau ouăle acestora, care sunt vizibile mai uşor.

Despre spray-ul Paranix

Eficacitatea spray-ului Paranix a fost testată clinic și a fost dovedit a fi un tratament eficace pentru eliminarea păduchilor de cap și a ouălor acestora. Formula sa unică obținută din ulei mineral & ulei siliconic are o dublă acţiune fizică, provocând sufocarea și deshidrata­rea păduchilor și a ouălor acestora, având rezultat maxim. Deoarece nu conţine insecticide, păduchii nu dezvoltă în timp rezistență la Paranix.

Compoziţie

Ulei mineral și ulei siliconic.

Precauţii la utilizare

Acest produs nu trebuie utilizat în cazurile următoare:

 • alergie la unul dintre componentele produsului;
 • copii sub 2 ani.

Sarcina și alăptare

Nu există contraindicaţii pentru femeile gravide în utilizarea spray-ului Paranix. Cu toate acestea, este recomandat să cereţi întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza un produs atunci când sunteti gravidă sau când alăptați.

Avertismente

Numai pentru uz extern. În caz de ingerare accidentală, consultaţi un medic sau un centru anti-otravă și arătați ambalajul sau eticheta produsului. Evitați contactul cu ochii și mucoasele (gură, nas). În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă din abundență.

Nu se utilizează în caz de alergie la vreunul dintre ingrediente. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, iritație sau hipersensibilitate a pielii scalpului opriţi imediat tratamentul și spălați părul cu şampon obişnuit.

Efecte secundare posibile

 • Mâncărimi și iritaţii în jurul ochilor. Descuamarea pielii capului.
 • Apariţia iritației și sensibilitate la atingerea scalpului, urechilor, gâtului.

Cum să utilizaţi Paranix?

Pasul 1: verificaţi prezența păduchilor pe cap

Utilizaţi un pieptene special anti-păduchi sau pieptene din os, pentru a verifica bine părul fiecărui membru al familiei, de preferinţă în timpul zilei, la lumina naturală. Tratați toți membri care au luat păduchi de cap, în aceeaşi zi, pentru a evita reinfestarea.

 1. Este mai uşor să faceţi această verificare pe părul uscat.
 2. Mai întâi de toate, periaţi părul pentru a îndepărtă încurcăturile, apoi verificaţi părul şuviţă cu şuviţă.
 3. Verificaţi la nivelul rădăcinii părului, în spatele urechilor și pe ceafă. În aceste zone se găsesc cel mai des păduchii și ouăle lor.

După fiecare utilizare, curățați cu atenție pieptenele în apă călduță, cu săpun, astfel încât să se evite orice infestare suplimentară.

Pasul 2: se aplică spray-ui Paranix

Ţineţi spray-ul la aproximativ 10 cm distanță de păr și pulverizaţi uniform, cu atenție, o cantitate suficientă de soluţie Paranix, pe părul uscat.

Asigurați-vă că umeziţi tot părul și scalpul. Datorită consistenței sale, soluţia aplicată rămâne pe suprafaţa pulverizată, fără să se scurgă. Apoi masaţi bine de la rădăcini spre vârfuri, acordând o atenție deosebită zonei gatului și celei din spatele urechilor. Lăsați să acţioneze timp de 15 minute.

Pasul 3: spălarea părului

Spălați părul cu şamponul Paranix după tratament sau cu un şampon obişnuit și clătiți bine. Spălați din nou, dacă este necesar.

Pasul 4: eliminarea pădu­chilor și a ouălor acestora

Înainte de uscarea părului, folosiţi un pieptene special anti-păduchi sau pieptene din os pentru a elimina păduchii și ouăle acestora.

 1. Pieptenați părul ud cu pieptenele special anti-păduchi.
 2. Împărţiţi părul în patru porţiuni: de la frunte la ceafă, apoi de la o ureche la cealaltă. Pentru părul lung, puteți lega fiecare porţiune.
 3. Tratați fiecare secţiune prin izolarea în şuviţe mici de păr, astfel încât capul să fie vizibil.
 4. Pieptănați fiecare şuviţă de păr cât mai aproape posibil de cap, de la rădăcină spre vârf.
 5. Cu pieptenele, scoateţi fiecare ou pe care îl găsiţi.
 6. Fiecare şuviţă de păr pe care nu se găsesc ouă poate fi dată la o parte.
 7. Pentru a evita orice reinfestare, curățați pieptenele după fiecare trecere a acestuia prin păr cu un material textil din bumbac sau cu vată și întotdeauna pieptănați din partea de sus a capului în jos.

Pasul 5: repetaţi tratamen­tul 7 zile mai târziu

Reluaţi tratamentul 7 zile mai târziu, repetând paşii de la 1 la 4. Acest lucru vă asigură că ciclul de viață al păduchilor este complet întrerupt. Orice ou care ar fi putut ecloza de la primul tratament va fi, deasemenea, eliminat. Nu există niciun risc în repetarea tratamentului de mai multe ori.

Pasul 6: decontaminaţi mediul

Decontaminaţi hainele, lenjeria de pat, prosoapele și alte articole (perii, piepteni etc.) care au fost în contact direct cu capul, prin spălare la 60° C. Aspiraţi cu atenție casa și maşina, apoi aruncaţi sacul aspiratorului.

NOTĂ IMPORTANTĂ

Păduchii nu pot deveni rezistenţi la Paranix, deoarece modul său de acţiune este mecanic și nu chimic.

Cu toate acestea, este posibil ca persoanele care au fost tratate să contacteze din nou păduchi de la alte persoane netratate (de exemplu de la şcoala). În acest caz, puteți utiliza din nou Paranix fără niciun risc, acesta va fi întotdeauna la fel de eficace.

Producător: Irlanda Chefaro Ltd., Irlanda.

farmacia-arsene.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site. Unele caracteristici sau pretul produselor de pe site pot fi modificate de catre www.farmacia-arsene.ro fara preaviz sau pot contine erori de operare. Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil. Promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.
  Produsul a fost adaugat in cos