Produsul a fost adaugat in cos

VOLUMATIC - Dispozitiv pentru inhalat

Cod produs: 998

Producător: GlaxoSmithKline

77.00 Lei

Fara stoc

Cantitate

Volumatic este un dispozitiv pentru inhalat cu volum mărit. Se utilizează cu inhalatoarele GlaxoSmithKline.

Pentru ce este utilizat Volumatic?

În cazul utilizării inhalatoarelor pe bază de aerosoli, este important să eliberaţi un puf de medicament imediat ce aţi început să inspiraţi. Volumatic vă ajută să obţineţi beneficiul maxim de la inhalator. Acesta permite unei cantităţi mai mari de medicament să ajungă în plămâni, unde este necesar, şi mai puţin în gură unde, uneori, poate avea efecte secundare.

Este de obicei utilizat:

 • pentru a depăşi orice dificultate în apăsarea inhalatorului şi inspirarea în acelaşi timp.
 • pentru a elibera doze mai mari de medicament.

Cum se utilizează Volumatic?

 1. Potriviţi împreună cele două jumătăţi ale Volumatic. Aliniaţi şanţul de pe o jumătate cu bucale şi verificaţi fanta de pe cealaltă jumătate şi apăsaţi-le împreună.
 2. Scoateţi capacul piesei bucale şi verificaţi interiorul şi exteriorul piesei bucale pentru a vă asigura că aceasta este curată. Dacă inhalatorul este nou sau dacă nu a fost utilizat timp de o săptămână sau mai mult, agitaţi bine şi eliberaţi un puf în aer, pentru a-l pune în stare de funcţionare.
 3. Agitaţi bine inhalatorul.
 4. Fixaţi ferm inhalatorul în capătul Volumatic-ului, în partea opusă piesei bucale. Verificaţi piesa bucală a Volumatic-ului, în interior şi exterior, pentru a vă asigura că este curată.
 5. Ţineţi dispozitivul şi expiraţi atât cât vă este confortabil.
 6. Strângeţi buzele ferm în jurul piesei bucale, dar fără a o muşca.
 7. Apăsaţi în jos cu degetul baza inhalatorului pentru a elibera un puf de medicament, imediat inspiraţi o dată adânc sau inspiraţi de 5 ori normal pentru a vă asigura că medicamentul ajunge în plămâni. Nu este nevoie să scoateţi Volumatic-ul din gură pentru a expira. Ar trebui să auziţi valva piesei bucale făcând clic, atunci când respiraţi prin ea. Dacă nu auziţi nici un zgomot, ridicaţi uşor Volumatic-ul şi încercaţi din nou.
 8. Ţineţi-vă respiraţia, scoateţi Volumatic-ul din gură şi luaţi degetul de pe baza inhalatorului Dacă aţi inhalat inspirând o singură dată adânc, continuaţi să vă ţineţi respiraţia atât cât este confortabil.
 9. Expiraţi.
 10. Dacă aveţi nevoie de mai mult de un puf, scoateţi inhalatorul prin înclinarea bazei şi repetaţi etapele 3-9.
 11. După utilizare, scoateţi inhalatorul din Volumatic. Repuneţi capacul piesei bucale pentru a-l proteja de praf.

Dacă utilizaţi mai multe tipuri de inhalatoare prin Volumatic, repetaţi procesul de la etapa 2. Nu este nevoie să aşteptaţi între inhalări.

Dacă consideraţi dificilă apăsarea bazei inhalatorului atunci când piesa bucală a Volumatic-ului este în gură, puteţi elibera un puf în Volumatic şi plasaţi IMEDIAT piesa bucală a Volumatic-ului în gură şi inspiraţi (ca în etapa 7).

Dacă aveţi dificultăţi, apelaţi la sfatul medicului sau al farmacistului.

Ce nu trebuie să faceţi?

Nu pulverizaţi toate puf-urile în Volumatic o dată şi apoi inspiraţi. Trebuie să inhalaţi fiecare puf separat. Nu puneţi buzele peste orificiile piesei bucale, dacă valva nu funcţionează.

Cum trebuie păstrat Volumatic?

Volumatic-ul trebuie curăţat cu regularitate, preferabil de două ori pe săptămână.

 1. Separaţi cu grijă cele două jumătăţi ale Volumatic-ului. Nu scoateţi valva.
 2. Spălaţi cele două jumătăţi cu apă călduţă, care poate conţine un detergent mediu sau o soluţie de sterilizare de tipul celor utilizate pentru curăţarea biberoanelor. Puteţi utiliza o periuţă de dinţi moale sau o perie de sticle pentru a îndepărta orice peliculă care se formează pe valvă sau în interiorul Volumatic-ului. Atât timp cât valva se mişcă atunci când inspiraţi sau expiraţi, această depunere nu afectează funcţionarea Volumatic-ului.
 3. Clătiţi bine cu apă curată. Lăsaţi piesele la temperatura camerei până când sunt complet uscate. Nu frecaţi interiorul Volumatic-ului cu o pânză şi nu-l lustruiţi pentru că poate apărea electricitate statică, care poate afecta inhalatorul. Nu puneţi piesele într-un loc încălzit pentru a le usca mai repede.
 4. Păstraţi Volumatic-ul în cutie, pentru a-l menţine curat.

Copiii pot asambla şi curăţa Volumatic-ul sub supravegherea unei persoane adulte. Pe partea exterioară a Volumatic-ului se pot aplica etichete, atât timp cât nu influenţează funcţionarea dispozitivului. Copiii pot exersa clic-ul valvei prin inspiraţii şi expiraţii, fără a utiliza inhalatorul.

Pentru copii mici este disponibil un Volumatic pediatric/Babyhaler, care are o mască facială moale.

Volumatic trebuie înlocuit după 6-12 luni de utilizare.

 

Cumparate frecvent impreuna:

17.00 Lei
farmacia-arsene.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site. Unele caracteristici sau pretul produselor de pe site pot fi modificate de catre www.farmacia-arsene.ro fara preaviz sau pot contine erori de operare. Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil. Promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.
  Produsul a fost adaugat in cos