Căderea părului: cauze și remedii

Fie că vrem sau nu, cei mai mulți dintre noi se confruntă la un moment dat cu problema căderii părului. De fapt, căderea părului este considerată un proces obișnuit, atâta timp cât se păstrează o cantitate normală de cel mult 50 – 100 de fire de păr căzute pe zi. Abia atunci când constați că pierzi mai mult păr decât îți crește în mod natural, poți constata că ai o problemă pentru care trebuie să cauți soluții cât mai curând.

De regulă, vei pierde mai multe fire de păr atunci când faci duș, când îți usuci părul sau când îl periezi. În mod obișnuit, căderea părului are rolul de a întineri firele de păr, înlocuindu-le pe cele bătrâne cu altele noi.

Problema căderii părului apare atât la bărbați cât și la femei iar în ceea ce privește factorii care provoacă pierderea unei cantități mari de fire de păr, acestea sunt o mulțime. Îți vom prezenta câteva dintre cele mai importante în rândurile următoare:

Afecțiuni care duc la căderea părului

Există foarte multe afecțiuni care pot cauza căderea părului, iar atunci când observăm că pierdem tot mai mult păr trebuie să luăm imediat măsuri. Mai exact, este recomandată o vizită la medicul dermatolog, deoarece căderea părului ar putea ascunde alte afecțiuni care vor fi tratate mai ușor atâta timp cât sunt descoperite la timp. Iată care sunt principalele afecțiuni care duc la căderea părului:

·        Dereglări hormonale;

·        Probleme ale pielii;

·        Diferite traumatisme fizice;

·        Infecții;

·        Stresul;

·        Afecțiuni autoimune;

·        Ovarele polichistice.

Pe lângă aceste afecțiuni, mai există și alți factori care pot favoriza căderea părului. De regulă, căderea părului mai poate fi și o problemă moștenită genetic. De asemenea, înaintarea în vârstă vine la pachet de cele mai multe ori cu pierderea părului.

Un stil de viață nesănătos și o alimentație deficitară, o îngrijire necorespunzătoare a părului dar și factorii de mediu pot avea, la rândul lor, aceeași consecință: căderea părului.

Trebuie să te asiguri și că organismul tău are toate vitaminele și mineralele necesare, deoarece carențele cauzează și ele căderea părului. Fierul, proteinele, zincul și vitamina B12 sunt absolut obligatorii pentru o podoabă capilară bogată și sănătoasă. În schimb, trebuie să eviți excesul de vitamina A, deoarece acesta poate avea efecte nedorite la nivelul scalpului.

Remedii eficiente pentru căderea părului

Atâta timp cât această cădere a părului este cauzată de alte afecțiuni ale organismului sau de factori genetici, poți lua o mulțime de măsuri care te vor ajuta să stopezi căderea părului. Înainte de toate, este de la sine înțeles faptul că este necesar un stil de viață sănătos precum și o atenție sporită dedicată îngrijirii părului.

Ei bine, o primă măsură pe care trebuie să o iei pentru a opri căderea părului este adoptarea unui regim alimentar din care să nu lipsească vitamine și minerale precum vitaminele A, C și complexul B, fierul, zincul, omega-3 și seleniul. Există diferite măști de păr cu ajutorul cărora poți trata această afecțiune precum și tratamente medicamentoase.

În acest sens îți putem recomanda utilizarea fiolelor Crescina cu ajutorul cărora vei reuși să tratezi această problema cât mai rapid dar și în mod definitiv. Astfel, te vei bucura de un păr sănătos și bogat, care va arăta mereu atrăgător.

De asemenea, încearcă să eviți coafurile foarte dure și totodată să te asiguri că urmezi o îngrijire a părului corectă. Spală-ți părul de 2-3 ori pe săptămână și folosește un șampon cât mai blând și mai natural. În ceea ce privește uscarea părului, aceasta nu ar trebui realizată forțat, iar produsele de styling trebuie evitate cât mai mult cu putință.

Sperăm, așadar, că informațiile din acest articol ți-au fost de ajutor!

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos