Ce este dermatita seboreică?

Dermatita seboreică este o problemă destul de comună, foarte multe persoane suferind de această afecțiune uneori chiar fără să știe. Iar asta deoarece este confundată foarte ușor cu problema mătreții. Practic, chiar asta este dermatita seboreică: o formă ceva mai avansată de mătreață. Cu toate acestea, în cazul dermatitei seboreice mai apar cojile, mâncărimea dar și roșeața.

Pe lângă acestea, mai pot apărea și alte simptome precum scalpul uscat sau chiar inflamarea.

Știi că ai dermatită seboreică atunci când nu ai pur și simplu probleme cu mătreața, ci simptomele sunt ceva mai grave. Îți vei simți scalpul iritat, vei avea deseori senzația de mâncărime precum și mătreață excesivă.

La baza apariția acestei probleme stă microbul cunoscut cu numele de malassezia globosa, a cărei dezvoltare la nivelul scalpului este absolut normal. Acest microb reușește să folosească uleiurile ce pot fi regăsite în mod natural pe scalpul tău construind astfel o substanță foarte iritantă, anume acidul oleic. Uneori acidul oleic duce doar la apariția mătreții însă nu puține sunt cazurile în care apare dermatita seboreică.

Din fericire, dermatita seboreică poate fi tratată destul de ușor. Nu trebuie să folosești numaidecât produse speciale sau tratamente medicamentoase, fiind suficientă utilizarea unui șampon anti mătreață bun. Acesta ar trebui să conțină piritionat de zinc, astfel încât efectele să poată fi observate cât mai rapid. Totuși, în cazul în care simptomele nu se îmbunătățesc oricât de multe șampoane ai încerca, este recomandată vizita unui medic dermatolog.

Dermatita seboreica mai poate fi privită și ca o formă de inflamare cronică la nivelul pielii. Apar scuame care un aspect albicios, uscat sau chiar uleios. De regulă, simptomele apar la nivelul scalpului însă la fel de bine pot apărea pe față, pe umeri sau chiar pe piept.

Cu toate că s-au făcut destul de multe studii în acest sens, încă nu se cunoaște o cauză exactă care favorizează apariția acestei boli. Se manifestă la fel ca pasoriazisul și ca dermatita atopică, așa că este necesară consultarea unui specialist pentru a putea pune un diagnostic cât mai exact și mai corect, în urma căruia să poți urma cel mai eficient tratament.

Uneori dermatita seboreică trece singură, fără a folosi un tratament anume, însă sunt și cazuri în care sunt necesare anumite tratamente ce trebuie reaplicate pentru a evita revenirea simptomelor. De regulă, dermatita seboreică apare în primele 3 luni de viață, în perioada adolesscenței iar mai apoi în cazul adulților care au între 40 și 60 de ani.

Se cunosc însă câteva cauze care pot favoriza apariția dermatitei seboreice. Iar stresul este una dintre ele. Factorii genetici și anumite probleme ale sistemului imunitar pot duce, de asemenea, la apariția acestei boli.

Sunt foarte necesare măsurile pentru remedirea acestei probleme, deoarece pot apărea complicații. Dermatita seboreică poate fi factorul din cauza căruia apar infecțiile bacteriene, infecțiile fungice sau chiar căderea părului.

În ceea ce privește tratamentele pe care le poți folosi pentru a scăpa de dermatita seboreică, ei bine acestea nu sunt deloc puține. Există o mulțime de creme, șampoane, geluri și medicamente pe care le poți lua atunci când îți propui tratarea dermatitei seboreice. Iar noi îți punem la dispoziție o mulțime de astfel de produse!

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos