Informatii despre laptele fara lactoza

Intoleranta la lactoza a devenit o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane. Din fericire, acestea nu trebuie sa renunte complet la consumul laptelui, ceea ce ar fi imposibil in cazul copiilor – de exemplu – iar asta deoarece gasim o multime de optiuni alternative pe piata, asa cum este laptele fara lactoza.

Exista asadar si produse lactate fara lactoza, perfecte pentru persoanele carora chiar si un singur pahar de lapte le poate provoca o multime de probleme.

Iar in acest articol ne-am propus sa discutam pe tema laptelui fara lactoza. Mai exact, ne dorim sa prezentam cat mai multe informatii despre laptele fara lactoza. Speram astfel sa fie de cat mai mare ajutor pentru un numar generos de persoane, cu sau fara intoleranta la lactoza.

Iata care sunt informatiile pe care le-am pregatit pentru voi:

Cum se obtine laptele fara lactoza

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre laptele fara lactoza este legat de procedeul de obtinere al acestuia. Iar asta deoarece majoritatea dintre noi avem tendinta de a crede ca laptele fara lactoza se obtine extragand lactoza din lapte, ceea ce este aproape imposibil momentan. Si totusi... cum se obtine laptele fara lactoza? Ei bine, se adauga o componenta numita lactaza.

Dar ce este lactoza? Lactoza este un dizaharid in a carui componenta intra glucoza si galactoza. Prin urmare, atunci cand organismele nu pot desfasura procesul de descompunere a lactozei in componentele anterior mentionate, apare intoleranta la lactoza. Astfel, nu poate digera lactoza si asa apar problemele.

Se intampla ca intoleranta la lactoza sa apara mai tarziu, dupa ce inaintam in varsta, desi sunt si copii care au aceasta problema. Din fericire insa exista si lapte fara lactoza pentru copii, o alternativa excelenta pentru bebelusi. Dar de ce apare totusi aceasta intoleranta? Ei bine, in organism lactaza devine in mare masura inactiva odata cu trecerea timpului, iar aceasta este principala explicatie pentru aparitia intolerantei la lactoza.

Foarte interesant este si faptul ca exista popoare in care nu exista aceasta problema pe care noi o numim intoleranta la glatoza. Sunt tari in care se consuma foarte mult lapte iar toleranta este mostenita genetic.

Practic, spre deosebire de laptele obisnuit, laptele fara lactoza contine si lactaza, cu ajutorul careia organismul poate digera cu usurinta lactoza din lapte.

Este sanatos laptele fara lactoza?

Este o intrebare pe care o primim deseori. Ei bine, dorim sa lamurim acest subiect pentru totdeauna:

Laptele fara lactoza este la fel de sanatos precum laptele obisnuit. Iar asta deoarece continutul este in cea mai mare parte acelasi. Si laptele fara lactoza contine multe vitamine, minerale, grasimi si proteine, fiind astfel la fel de sanatos.

Totusi, gustul poate fi putin diferit, laptele fara lactoza fiind putin mai dulce.

In oferta Farmaciei Arsene poti gasi lapte fara lactoza pentru bebelusii care prezinta intoleranta la lactoza, cu ajutorul caruia ii poti garanta o crestere frumoasa si sanatoasa. Descopera si tu oferta noastra de formule de lapte praf pe care le poti folosi pentru alimentatia copilului tau!

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos