Sfaturi pentru erupția dentară la bebeluși

Sfaturi pentru erupția dentară la bebeluși În jurul vârstei de 4 luni sau chiar și mai târziu, dentiția începe și ea să își arate colții.

Indiferent de când apare acest episod în viața bebelușului tău, trebuie să fii bine pregătită pentru a-i fi alături și să-i oferi confortul de care are nevoie. Astfel, îți vom oferi câteva sfaturi prețioase în ceea ce privește erupția dentară la bebeluși, cum poți ameliora durerea și care sunt cele mai bune soluții.

 

Compresele reci

 

Atunci când ne lovim și suferim de entorse sau umflături, gheața este cel mai bun medicament. Pe același principiu funcționează și compresele reci atunci când încep să le apară primii dinți bebelușilor.

Ai nevoie de un prosop steril înmuiat în ceai de mușețel pe care să îl ții la congelator măcar o oră.

 

De ce mușețel?

 

 

Pentru că are efecte calmante și îi ajută pe bebeluși la somn. După ce ai pregătit prosopul, îi poți da bebelușului să îl ronțăie, pentru că oricum va simți să facă asta. Materialul rece va masa gingiile și va ajuta împotriva durerii.

Dacă prospopul nu este deloc atractiv în ochii bebelușului tău, atunci încearcă cu o simplă jucărie de dentiție ținută în frigider.

Dacă bebelușul suportă, poți încerca și cu un obiect rece, de pildă, o linguriță rece ținută în frigider. Ține-o preț de câteva minute pe gingiile bebelușului. O astfel de soluție este eficientă și imediată, îi va oferi bebelușului ameliorare și vei avea timp să găsești o soluție cu efect pe termen lung.

 

Ce te faci dacă bebelușul tău respinge obiectele reci?

 

Atunci, cea mai bună soluție este să aplici presiune pe gingii. Există diverse suzete sau jucării de dentiție care au chiar și funcția de a virba pentru a le masa copiilor gingiile. Masajul le face foarte bine gingiilor, iar dacă jucăria mai scoate și sunete amuzante îi va și amuza pe copii.

Dacă bebelușul are gurița prea mică pentru jucăriile sau colierele folosite de obicei, poți căuta o suzetă micuță potrivită pentru el.

Umple suzeta cu apă apoi pune-o în congelator. Îi va oferi foarte mult confort bebelușului.

 

Gelurile de dentiție

 

Acestea au în componența lor un anestezic și un antiseptic, iar împreună acestea două ameliorează durerea și previn infecțiile.

Este suficient să aplici o cantitate mică cu degetul sau cu puțină vată pe gingii și vei vedea că se va simți mult mai bine.

Este important însă să alegi geluri de dentiție de bună calitate, pentru că foarte multe sunt îndepărtate de saliva bebelușului și nu îl ajută deloc pe acesta. Noi recomandăm în mod special gelul Multi-Mam BabyDent.

Vezi produsul (detalii si pret) AICI

 

 

Acesta reduce diconfortul provocat de erupție și reduce inflamația gingivală. Are efect bio adeziv, astfel se va realiza un strat moale de gel pe gingii ce nu va fi atât de ușor îndepărtat de saliva bebelușului.

Acesta este creat special pentru bebeluși, este natural și inofensiv chiar și atunci când este înghițit și are un gust plăcut.

Nevoia de a fi alăptat din ce în ce mai des este un semn că dinții încep să crească! Dacă bebelușul tău vrea să fie alăptat din ce în ce mai des, asta înseamnă că simte nevoia ca gingiile să-i fie masate pentru că îi cresc dinții.

Îi poți masa ușor gingiile înainte și după fiecare alăptare.

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos