Produsul a fost adaugat in cos

Fastum 50g Gel

Cod produs: 474

Producător: Berlin-Chemie

0.00 Lei

Fara stoc

Se elibereaza numai de la sediile Farmaciei Arsene!

Se elibereaza pe baza de reteta, numai de la sediile Farmaciei Arsene !

Fastum Gel este utilizat pentru tratamentul simptomatic, pe termen scurt (până la 7 zile), al durerilor locale, uşoare până la moderate, aso­ciate afecţiunilor musculare şi/sau articulare, de exemplu traumatisme în cursul activităţilor sportive, tendinite (inflamaţii ale tendoanelor), contuzii musculo-tendinoase (traumatisine la nive­lul muşchilor şi tendoanelor), luxaţii, tumefacţli (umflături) şi dureri post-traumatice.

Ce conţine Fastum Gel

Substanţa activă este ketoprofen. 1 g gel conţine ketoprofen 25 mg.

Celelelte componenţe sunt: carbomer, etanol, esenţă de Neroli, ulei de lavandin, trietanolamină, apă purificată.

Nu utilizaţi Fastum Gel

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ketoprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale Fastum Gel.

Nu utilizaţi medicamentul în caz de istoric de alergii la ketoprofen, acid tiaprofenic, fenofibrat, blocante ale UV sau parfumuri.

Opriţi imediat utilizarea Fastum Gel dacă obser­vaţi orice reacţie la nivelul pielii, incluzând reacţii adverse cutanate după aplicarea concomitentă a produselor ce conţin octocrilen (octocrilenul este unul dintre excipienţii mai multor produse cosme­tice sau de igienă, cum sunt şampoane, aftershave-uri, geluri de duş şi baie, creme de piele, rujuri, creme anti-ageing, produse pentru îndepărtarea machiajului, fixative de păr, folosit în scopul de a întârzia fotodegradarea).

Nu expuneţi zonele tratate la soare sau razele UV provenite de la solar, pe par­cursul tratamentului şi timp de 2 săptă­mâni după terminarea acestuia.

  • dacă aveţi antecedente de astm bronşic sau de alte reacţii alergice (rinită, urticarie), produse de administrarea ketoprofenului sau a altor medica­mente cu acţiune antiinflamatoare sau a acidului acetilsalicilic.
  • dacă sunteţi în al treilea trimestru de sarcină.

Nu aplicaţi gelul pe suprafeţe cutanate cu modi­ficări patologice, cum ar fi eczemă, acnee sau dermatoze exudative (afecţiuni ale pielii), şi nici pe suprafeţe cutanate infectate sau pe plăgi deschise.

De asemenea, Fastum Gel nu se va aplica la nivelul mucoaselor, zonelor genitală şi anală, zonei ocula­re şi nu trebuie utilizat împreună cu pansamente ocluzive.

Fastum Gel nu trebuie să fie folosit de copii sub 15 ani.

Aveţi grija deosebită când utilizaţi Fastum Gel

Expunerea la soare (chiar soare mai puţin puter­nic) sau la razele UV a zonelor la nivelul cărora s-a utilizat Fastum Gel poate induce reacţii adverse la nivelul pielii potenţial grave (fotosensibilitate). Prin urmare, este necesară:

  • protejarea zonelor tratate prin acoperirea aces­tora cu îmbrăcăminte în timpul tratamentului şi 2 săptămâni după terminarea acestuia, pentru evitarea oricărui risc de fotosensibilizare.
  • spălarea atentă a mâinilor după fiecare utilizare a Fastum Gel.

Tratamentul trebuie oprit imediat în cazul prezen­ţei oricărei reacţii adverse la nivelul pielii apărute după aplicarea Fastum Gel.

Trebuie să utilizaţi cu precauţie acest medicament dacă aveţi funcţie cardiacă, renală sau hepatică diminuată.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farma­cistului pentru recomandări înainte de a utiliza orice medicament.

Fastum Gel este contraindicat începând din al trei­lea trimestru de sarcină. În primele două trimestre de sarcină, Fastum Gel se va utiliza numai dacă este strict necesar.

Ca o măsură de precauţie, se recomandă să evitaţi utilizarea Fastum Gel în timpul alăptării.

CUM SĂ UTILIZAŢI FASTUM GEL

Utilizaţi întotdeauna Fastum Gel exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi: Aplicaţi gelul pe zona dureroasă sau inflamată de 2 - 3 ori pe zi. Cantitatea de gel aplicată va fi cea necesară acoperirii suprafeţei dureroase. Doza zilnică totală nu trebuie să depăşească 15 g ketoprofen/zi (7,5 g corespund la aproximativ 14 cm de gel). Durata tratamentului nu trebuie să depăşească o săptămână.

Fastum Gel se poate administra şi prin iontoforeză (aplicat pe zona de acţiune a catodului).

În cazul în care medicamentul se utilizează inten­siv în cadrul procedurilor de masaj, se recomandă ca cel care aplică produsul să poarte mănuşi.

 

A se citi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de utilizare deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Producător: A.MENARINI MANUFACTURING LOGISTICS AND SERVICES S.R.L.

farmacia-arsene.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site. Unele caracteristici sau pretul produselor de pe site pot fi modificate de catre www.farmacia-arsene.ro fara preaviz sau pot contine erori de operare. Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil. Promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.
  Produsul a fost adaugat in cos