Produsul a fost adaugat in cos

Bronchicum Elixir S soluţie orală

Cod produs: 557

Producător: Sanofi aventis

12.50 Lei

Fara stoc

Se elibereaza numai de la sediile Farmaciei Arsene!

Se elibereaza fara reteta, numai de la sediile Farmaciei Arsene !

Bronchicum Elixir S este un medicament din plante (fitoterapeutic) sub formă de soluţie orală. Acest medicament este indicat în caz de răceală cu afectarea tractului respirator şi de bronşită acută, manifestată prin tuse şi obstrucţie bronşică prin secreţie de mucus vâscos.

Ce conţine Bronchicum Elixir S

Substanţele active sunt: tinctură de cimbru (Tinctura Thymi) 1:2-2,5 (m/m) 5 g şi tinctură de ciuboţica cucului (Tinctura Primulae) 1:2-2,5 (m/m) 2,5 g.

Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, sirop special de zahăr tip Pfeiffer&Langen-Primatin KS 05, apă purificată.

Nu luați Bronchicum Elixir S

  • dacă sunteți alergic (hipersensibil) la cimbru, rădăcină de ciuboţica cucului, la alte plante din familia Labiatae (sau Lamiaceae) sau la oricare dintre celelalte componente ale Bronchicum Elixir S.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Bronchicum Elixir S

  • dacă tusea persistă este necesar consult medical;
  • dacă apar dispnee (dificultăţi de respiraţie), febră mai mare de 39°C, spută (expectoraţie) purulentă sau cu sânge, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi

Nu sunt disponibile rezultate specifice din studii la copii cu vârstă sub 1 an. Din acest motiv, nu se recomandă administrarea Bronchicum Elixir S la această grupă de vârsta.

Sarcina şi alăptarea

Adresati-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

În cadrul utilizării extinse a cimbrului ca medicament și ca aliment, nu au fost raportate riscuri pentru sarcină şi alăptare. Nu sunt disponibile rezultate specifice din studii clinice privind administrarea rădăcinii de ciuboţica cucului şi a cimbrului în timpul sarcinii şi al alăptării. Prin urmare, nu este recomandată administrarea Bronchicum Elixir S la gravide şi la femeile care alăptează.

CUM SĂ LUAŢI BRONCHICUM ELIXIR S

Bronchicum Elixir S trebuie utilizat conform instrucţiunilor din prospect. Trebuie să discutaţi cu farmacistul sau cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteti sigur.

Pe parcursul unei zile, luaţi medicamentul la intervale regulate.

Dacă farmacistul sau medicul dumneavoastră nu vă recomandă altfel, dozele obişnuite sunt:

Copii între 1 şi 4 ani (aproximativ 8 -16 kg): 2,5 ml soluţie orală de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate.

Copii peste 4 ani, adolescenţi şi adulţi: 5 ml soluţie orală de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate. Soluţia se administrează cu ajutorul măsurii dozatoare, care prezintă gradaţii corespunzătoare.

Se recomandă să se agite flaconul înainta de utilizare.

Durata tratamentului depinde de tipul şi durata afecţiunii. Dacă simptomele nu se ameliorează după câteva zile de tratament sau se înrăutăţesc, trebuie să vă prezentaţi la medic.

Dacă aveţi impresia că efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să vă adresaţi farmacistului sau medicului dumneavoastră.

A se citi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de utilizare deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Fabricant: A. Nattermann & Cie. GmbH

farmacia-arsene.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site. Unele caracteristici sau pretul produselor de pe site pot fi modificate de catre www.farmacia-arsene.ro fara preaviz sau pot contine erori de operare. Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil. Promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.
  Produsul a fost adaugat in cos