Calmotusin sirop 200ml

Dacia Plant
17.50 Lei

Tusea

Tusea este un reflex brusc si repetitiv care ajuta la curatarea tractului respirator superior de secretii, substante iritante, particule, corpuri straine sau microbi.

Desi deseori este privita ca pe o problema de sanatate, tusea are rolul de a ne proteja corpul de diferiti intrusi mai mult sau mai putin periculosi. Mai exact, tusea reprezinta un mecanism de aparare a organismului prin care reuseste sa alunge agentii iritanti patrunsi in sistemul respirator.

Tusea este deci de mare ajutor pentru curatarea bronhiilor si a plamanilor, favorizand respiratia.

In cazul in care tusea pare sa nu mai treaca, acesta ar putea fi un semn al faptului ca organismul are anumite probleme. Exista multe boli care pot provoca tuse, iar in cazul in care tusea persista, este recomandat  un control medical.

Tusea poate fi diferita in functie de forma sa: dupa productivitate (uscata sau productiva), dupa timbru (ragusita, afona, latratoare, cantatoare, bitonala, cavernoasa si chintoasa), dupa orar (matinala, vesperala, nocturna sau diurna) si dupa circumstantele de aparitie (cauzata de mediul inconjurator, de efort, pozitionala sau ca simptom-semnal).

In functie de durata, tusea poate fi acuta, daca dureaza mai putin de 3 saptamani, subacuta (intre 3-8 saptamani) si cronica, daca dureaza mai mult de 8 saptamani.

  Produsul a fost adaugat in cos