Produsul a fost adaugat in cos

CalciviD 60 comprimate filmate

Cod produs: 425

Producător: Beres

60.50 Lei

Fara stoc

Cantitate

CalciviD este un produs recomandat pentru prevenirea şi tratamentul complementar al osteoporozei. Conţine calciu, indispensabil dezvoltării normale a oaselor şi vitamina D, care ajută la absorbţia calciului în organism. Produsul ajută la dezvoltarea completă a masei osoase şi la menţinerea ei.

CE ESTE CALCIVID COMPRIMATE FILMATE Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Este recomandat pentru suplimentarea calciului şi vitaminei D3 - indispensabile pentru metabolismul normal al ţesutului osos - favorizarea dezvoltării complete şi prevenirea reducerii masei osoase, prevenirea apariţiei tulburărilor de formare a oaselor (osteoporoză, osteomalacie) şi ca tratament complementar. Existenţa unei cantităţi corespunzătoare de calciu şi vitamina D3 în organism este importantă în mod deosebit în următoarele cazuri:

  • la vârsta pubertăţii şi la adulţii tineri pentru formarea corespunzătoare a oaselor (în special la fete şi femei),
  • în perioada sarcinii şi a lactaţiei,
  • în timpul şi după menopauză,
  • pentru vârstnici şi la persoanele care nu stau la soare suficient (de ex. bolnavii incapabili să iasă din locuinţe),
  • la cei care sunt sub regim vegetarian,
  • la cei care consumă cantităţi insuficiente de produse lactate.

Ce conţine CalciviD comprimate filmate

Substanţele active sunt colecalciferol 400 UI sub formă de colecalciferol pulbere (100000 Ul/g) 4 mg şi calciu 600 mg sub formă de carbonat de calciu 95% 1578 mg.

Nu utilizaţi CalciviD comprimate filmate în următoarele cazuri:

Hipersensibilitate cunoscută la una din componente, la uleiul de arahide, insuficienţă renală, hipercalciurie, litiază renală, administrarea de derivaţi activi de vitamina D, hiperparatiroidism, hipervitaminoză D sau hipercalcemie de orice cauză.

Imobilizare prelungită asociată cu hipercalcemie şi/sau hipercalciurie.

Tulburări de depozitare a fierului (talasemie, hemocromatoză, anemie sideroblastică) (datorită prezenţei vitaminei C).

Copii sub 6 ani.

Utilizarea CalciviD comprimate filmate cu alimente şi băuturi

Se recomandă o pauză de 2 ore între administrarea comprimatelor filmate CalciviD şi ingerarea de alimente cu conţinut ridicat de fibre vegetale. Acestea din urmă diminuă considerabil absorbţia calciului.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Acest medicament se poate administra în timpul sarcinii şi al alăptării, dar nu trebuie depăşită doza zilnică de 1500 mg calciu şi 600 U.l. vitamina D3.

Supradozajul colecalciferolului trebuie evitat în timpul sarcinii.

Deoarece vitamina D şi metaboliţii săi se excretă în laptele matern, acest aspect trebuie luat în considerare când se administrează vitamina D suplimentar sugarului.

Tratamentul în timpul sarcinii sau alăptării trebuie recomandat de către medic.

Informaţii importante privind unele componente ale CalciviD comprimate filmate

Un comprimat conţine 599,64 mg zahăr. Medicamentul conţine ulei de soia. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament. Deoarece medicamentul conţine zahăr, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactază, sucrază - isomaltază.

CUM SĂ UTILIZAŢI CALCIVID COMPRIMATE FILMATE

Doza uzuală pentru adulţi pentru prevenirea osteoporozei şi promovarea dezvoltării masei osoase maxime este de 1 comprimat filmat pe zi. În situaţii justificate - de exemplu tratament adjuvant al osteoporozei şi osteomalaciei, aport de calciu şi vitamina D3 la vârstnici, etc. - această doză poate fi crescută la două comprimate filmate pe zi, la recomandarea medicului.

Pe durata sarcinii şi alăptării doza zilnică este de un comprimat filmat.

La copii în vârstă de peste 10 ani, doza uzuală este de un comprimat filmat pe zi. Sub vârsta de 10 ani, doza este determinată de medic, în mod individualizat pentru fiecare copil.

Comprimatul filmat va fi luat la 1-1,5 ore după mese, cu o cană de apă sau suc de fructe. Dacă este necesar comprimatul poate fi divizat.

Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare şi pentru stabilirea duratei tratamentului se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului.

A se citi cu atenție prospectul înainte de utilizare.

Producător: Beres Pharmaceuticals Co. Ltd.

farmacia-arsene.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site. Unele caracteristici sau pretul produselor de pe site pot fi modificate de catre www.farmacia-arsene.ro fara preaviz sau pot contine erori de operare. Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil. Promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.
  Produsul a fost adaugat in cos